Nykykreikkablog.

Tämän blogin tarkoitus on mahdollistaa suomalaisille lukijoille pääsy kreikankielisen kirjallisuuden ja nykykreikkalaisten kirjailijoiden pariin kirjailija- ja kirjaesittelyiden sekä suomennosteni kautta.

Luen proosaa, novellikokoelmia ja runoutta. Aion jatkossa tuoda kaikkia näitä kreikankielisen kirjallisuuden osa-alueita monipuolisesti esiin. Kreikassa on erittäin vahva perinne runoudessa ja novellien kirjoittamisessa, mikä tulee varmasti näkymään blogissanikin.

Haluan kiittää Ateenan Akatemiaa sekä Pétros Háris  ja Kóstas & Eleni Uránis -säätiöitä, jotka tukivat työtäni lukuvuoden 2017-2018 ja innoittivat minua perustamaan tämän sivuston. 

Pyydän kirjailijoilta aina luvan katkelmien julkaisemiseen. Toivoisin, että ottaisitte minuun aina yhteyttä, ennen kuin käytätte mitään blogin materiaalia sen ulkopuolella.

Vastaan mielelläni sähköposteihin: riikka.p.pulkkinen@gmail.com

 

Riikka Pulkkinen valmistui Helsingin yliopistosta Yleisen kirjallisuustieteen oppiaineesta filosofian maisteriksi vuonna 2016. Hän on opiskellut nykykreikan kieltä ja kirjallisuutta Thessalonikin ja Ateenan yliopistoissa sekä Tsekin tasavallassa Brnon Masaryková-yliopistossa. Hän osallistui lukuvuonna 2017-2018 säätiöiden Pétros Háris sekä Kóstas ja Eléni Urániksen rahoittamaan nykykreikkalaisen kirjallisuuden käännösohjelmaan.

Riikka2